Grandstream’in UCM6302 UC&C Platformu


Grandstream’in UCM6302 UC&C Platformu

Mevcut salgın, Tümleşik İletişim ve İşbirliği platformlarımızın verimli, esnek ve hızlı iş operasyonlarına olanak tanırken aynı zamanda uygun maliyetli olmasını sağladı. Çeşitli iş iletişimi ihtiyaçlarını karşılayan, uygun ve sorunsuz bir şekilde işbirliği araçları ve bir dizi iletişim hizmeti sunan tek bir platforma ihtiyacımız var. Bu özellikler, hizmetler ve araçlar arasında masaüstü paylaşımı, iletişim durumu, mobilite, sesli ve görüntülü arama, sesli ve görüntülü konferans, anında mesajlaşma, kamera, tesis erişimi, dahili telefonlar vb. bulunur. Bu platform şirket içinde veya Grandstream’in yedekli veri merkezlerinde uygun maliyetli bir kurulum ve bakım modelini desteklemek için lokal veya buluttan yönetilebilir olmalı. İletişim platformları, üçüncü taraf iş ve tesis uygulamalarıyla kolayca bütünleşerek iş etkinliğini artırmalı. Bu nedenle, yukarıda yazılmış olan çok modlu iletişim platformu, uygun maliyetli iş iletişimini desteklemede baş rolü oynar.

UCM6300 serisi, çeşitli iş iletişim modlarını tek bir platformda bir araya getirirken, 3.000’e kadar kullanıcı ve 450 eşzamanlı çağrı için destek sunar. UCM6300 ekosisteminin bir parçası olarak, şirket içi IP PBX’in (Haberler – Uyarı) kontrolünü ve bir bulut çözümünün uzaktan erişim avantajlarını sunan çok güçlü bir hibrit platforma dönüşür.

UCM6300 Ekosistemi farklı bileşenlerden oluşur: UCM6300 serisi IP PBX’ler, UCM RemoteConnect, Wave uygulaması ve Grandstream Cihaz Yönetim Sistemi (GDMS). UCM RemoteConnect (Beta), uzak kullanıcılar/cihazlar ve UCM6300 serisi arasında güvenli uzak bağlantılar için bir bulut otomatik NAT çapraz geçiş hizmetidir. Web, masaüstü ve mobil cihazlar için Wave uygulaması, UCM6300 serisinde herhangi bir cihaz, kullanıcı veya SIP hesabı ile iletişimi mümkün kılarak UCM6300 serisinde uzaktan video ve ses işbirliğine olanak tanır. GDMS, UCM6300 ve tüm Grandstream cihazları için el değmeden bulut yönetimi ve provizyon hizmeti sağlar. Bu nedenle, sorun giderme, izleme, yönetme ve tedarik için tek bir arabirim sunar.

UCM6302 (yukarıdaki görsel), aşağıdaki özelliklerle donatılmış olarak gelir:

Telefon İşletim sistemi (Haber – Uyarı) sürüm 16’yı temel alır ve Kısayol Tuşları ve Kaydırma Çubuğu için dokunmatik ekranlı 320×240 renkli LCD’ye sahiptir.

Bağlantı Noktaları/Ağ Arabirimleri, PoE+ ile üç adet kendinden uyarlamalı Gigabit bağlantı noktası (anahtarlı, yönlendirilmiş veya çift modlu) içerir; NAT Router, yönlendirici modunu ve anahtar modunu destekler; Analog Telefon FXS Bağlantı Noktaları (2 RJ11 Bağlantı Noktası (elektrik kesintisi durumunda yaşam hattı özelliğine sahiptir); PSTN Hat FXO Bağlantı Noktaları (2 RJ11 Bağlantı Noktası (elektrik kesintisi durumunda yaşam hattı özelliğine sahiptir); (aşağıdaki Şekil B’ye bakın); ve Çevresel Bağlantı Noktaları ( 1 USB 2.0, 1 USB 3.0, 1 SD kart arayüzü)

Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı santral.png

Maksimum Çağrı Kapasitesi: 200’e kadar SIP dış hattı, 1000 kayıtlı SIP uç noktası, 150’ye kadar eşzamanlı G.711 çağrısı; 100 adede kadar eşzamanlı SRTP (G.711) çağrısı.

Ses/Faks Kodekleri: Opus, G.711 A-law/U-law, G.722, G722.1 G722.1C, G.723.1 5.3K/6.3K, G.726-32, G.729A/B, iLBC, GSM

T.38 Video Codec’leri: H.264, H.263, H263+, H.265, VP8.

Çağrı Merkezi: Temsilci becerilerine/kullanılabilirliğine/iş yüküne dayalı otomatik çağrı dağıtımı (ACD), birden çok yapılandırılabilir çağrı kuyruğu, sıradaki duyuru.

Video Konferans ve Sesli Konferans: 1080p, 4 video beslemesi + 1 ekran paylaşımı (H.264 ve Opus) ile 6 Video Konferans odası ve 30’a kadar taraf; 150 adede kadar tarafla 8 sesli konferans (G.711).

Özelleştirilebilir Otomatik Görevli ve çağrı özellikleri: Birden fazla dilde 5 katmana kadar IVR (Etkileşimli Sesli Yanıt), Çağrı Özellikleri arasında beklemede müzik, çağrı rotaları, çağrı bekletme, çağrı yönlendirme, çağrı aktarma, çağrı bekletme, arayan kimliği, çağrı kaydı, çağrı/interkom, sesli postadan e-postaya, fakstan e-postaya, sesli konferans, video konferans, alıcı grubu, zil grubu, aynı anda çaldır, isimle çevir, acil arama, beni takip et, kara liste/beyaz liste.

  1. taraf CRM ve PMS uygulaması ve platform entegrasyonları için API mevcuttur.

Sağlama Protokolü Tak ve Çalıştır: AES şifreli XML yapılandırma dosyası kullanarak toplu provizyonu, otomatik keşif ve Grandstream IP uç noktalarının otomatik provizyonunu destekler

ZeroConfig (DHCP Seçenek 66 çok noktaya yayın SIP ABONE mDNS).

Aramaları ve hesapları korumak için benzersiz sertifika ve rastgele varsayılan parola ve güvenli önyükleme gibi gelişmiş güvenlik koruması ve özellikleri.

Bulut kurulumu, yönetimi ve izleme için GDMS (Grandstream ürünlerini devreye almadan önce ve sonra izlemek, sorun gidermek, yönetmek ve tedarik etmek için merkezi bir arayüz) ile çalışarak gerçek sıfır dokunuşlu bulut tedariki ve yönetimi sunar.

Şimdi Grandstream UCM6302’nin işlevsellik ve birlikte çalışabilirlik testine geçelim. Yerleşik Web kullanıcı arayüzü veya bulutta barındırılan GDMS kullanılarak yönetilebilir ve izlenebilir. İşlevsel testimiz için, öncelikle yerleşik web kullanıcı arayüzünü kullanarak UCM6302’yi kuracak, yönetecek ve izleyeceğiz ve daha sonra onu buluttaki GDMS’ye yerleştireceğiz.

FONKSİYONEL TEST

Test kurulumumuz şunlardan oluşuyordu (Bkz. Şekil C Grandstream UCM6302’nin işlevsel ve birlikte çalışabilirlik testi):

Yazılım sürümü 1.0.5.4 çalıştıran Grandstream UCM6302

Yazılım sürümünü çalıştıran Grandstream WP820 Wi-Fi IP Telefonu (Haberler – Uyarı) 1.0.7.22

Grandstream GXV3370 IP Video Telefon, yazılım sürümü 1.0.3.27 çalıştırıyor

Mikroçip Teknolojisi PDS-408G Dijital Tavan PoE anahtarı-yazılım yayın sürümü 1.13

Yazılım sürümü 1.0.19.25 çalıştıran Grandstream GWN7630LR dış mekan uzun menzilli 802.11ac Wave-2 Wi-Fi erişim noktası

Patton Networks SmartNode SN5570 Serisi eSBC (Kurumsal Oturum Sınır Denetleyicisi), birlikte çalışabilirliği ve ara bağlantıyı korurken, SIP kayıt şirketi hizmetleri ve genel SIP ana hat sağlayıcısından SIP sınırlaması sağlamak için yazılım sürümü 3.15.9-20061 çalıştırıyor

Yazılım sürümü 1.0.5.45 çalıştıran Grandstream GRP2614 Taşıyıcı Sınıfı IP Telefon

Windows 10 yazılım sürümü 1.0.5.4 için Grandstream Wave Desktop

Android için Grandstream Wave (Haberler – Uyarı) yazılım sürümü 1.0.5.2

Grandstream bulutta barındırılan Grandstream Cihaz Yönetim Sistemi (GDMS) Sürüm 1.0.5.5

UCM6302, PoE+’ı destekleyen üç adet kendinden uyarlamalı Gigabit bağlantı noktasına sahiptir, bu nedenle WAN bağlantı noktası ile Mikroçip Teknolojisindeki bir bağlantı noktası arasına bir ethernet kablosu bağlayarak üniteye güç vereceğiz (Haberler – Uyarı) ağ için PDS-408G Dijital Tavan PoE anahtarı bağlantı ve PoE (PoE sınıf 4). Ünite başlatıldığında, LCD ekran UCM’nin bilgilerini gösterdi ve “Ana Sayfa” düğmesine basarak artık ünitenin model adını, IP adresini, sistem saatini vb. görebiliyorduk. Ardından, oturum açmak için Web UI’yi kullandık. ve durumunu ve yapılandırmasını yönetmek için UCM6302’ye erişin.

Web kullanıcı arayüzünde, “Sistem Durumu” menü bölümü bize gösterge tablosunu, sistem bilgilerini, mevcut aktif çağrıları ve ağ durumunu gösterdi.

“Uzantılar/Durumlar”, uzantıları, ana hatları ve yönlendirme kurallarını yönettiğimiz yerdir.

“Çağrı Özellikleri”, IVR, sesli posta, sesli ve görüntülü konferans, zil grupları, çağrı/interkom, çağrı/sıra vb. gibi UCM’nin çeşitli yönlerini yönetmemizi sağladı.

“PBX Ayarları”, SIP/RTP ayarları, arayüz ayarları ve daha fazlası gibi PBX işlevsellik ayarlarını içeriyordu.

“Sistem Ayarları”, UCM sistemi ile ilgili ağ, zaman, e-posta, güvenlik vb. ayarları yönettiğimiz yerdir.

“Bakım”, kullanıcı yönetimi, etkinlik günlükleri, işlem günlüğü, sistem günlüğü, yedekleme/yükseltme ayarları ve sorun giderme araçları gibi sistem yönetimi ve bakımıyla ilgili ayarlara ve günlüklere erişmemizi sağladı.

“CDR”, UCM tarafından işlenen aramaların ayrıntılı arama kayıtlarını, istatistiklerini ve ses kayıtlarını içeriyordu.

“Katma Değerli Özellikler” Zero Config, UCM RemoteConnect, CRM/PMS entegrasyonları vb. ayarları yönettiğimiz yerdir.

Sistem Kurulum Sihirbazı çok yararlı olduğunu kanıtladı. Sistem parolası, ağ ayarları, saat dilimi, dahili hatlar, ana hatlar/rotalar gibi sistem özniteliklerini hızlı bir şekilde kurmamızı sağladı ve bekleyen yapılandırmanın bir özetini sağladı. Bu, değişiklikleri uygulamadan önce gözden geçirmemizi sağladı. Testimiz için sistem artık gerekli temel operasyonel konfigürasyonun çeşitli yönleriyle hazırdı (bkz. Şekil E). Gerçekten de kurulumda oldukça zaman kazandırdı.

UCM6302’yi başarıyla kaydettik ve şirket içi Patton Networks SmartNode SN5570 Serisi eSBC aracılığıyla bulutta ITSP’nin harici SIP trunk/UCaaS platformuyla gelen/giden test sesli aramaları gerçekleştirdik. Grandstream’in GWN7630LR 802.11ac Wave-2 Wi-Fi erişim noktası tarafından kolaylaştırılan test Wi-Fi ağımızda, Grandstream’in GXV3370 IP Video Telefonu, WP820 SIP Wi-Fi Telefonu, GRP2614 Taşıyıcı Sınıfı IP Telefonunun SIP kaydını/bağlantısını hızla kurduk, Android için Wave (bkz. Şekil F) ve Windows 10 için Wave Desktop. (bkz. Şekil G). UCM6302’de dahili istasyondan istasyona aramalar, harici aramalar yapabildik ve sesli ve görüntülü konferanslara katılabildik.

UCM6302’nin kurulumu çok kolaydır ve bulutta GDMS’ye dahil edilmiştir. Kolayca kurulumu yapılarak yönetilebilir. Grandstream’in Wave for Android ve Wave Desktop for Windows 10, UCM6302 aracılığıyla bağlantıda kalmamıza, sohbet etmemize, dosya paylaşmamıza ve toplantılara katılmamıza olanak tanıyan sezgisel iletişim araçları olduklarını kanıtladı.

GDMS aracılığıyla sunulan ve ağımız üzerinde herhangi bir ek ayar yapmadan diğer cihazlara ve kullanıcılara kaydolmak ve onlarla iletişim kurmak için bir UCM Genel Adresi kullanmamıza izin veren UCM RemoteConnect (Beta) hizmetini kısaca inceledik. WebRTC hizmetlerini kullanan sadece bir web tarayıcısı ile hızla bağlandık ve uzaktan çalışmaya başladık. UCM uzantımızı kaydettirebildik, noktadan noktaya aramalar yapabildik, toplantılara katılabildik, sunumları paylaşabildik, konferans görüşmeleri sırasında sohbet edebildik, grup sohbetinden konferans aramasına geçiş yapabildik, video konferans görüşmeleri oluşturabildik, planlayabildik, yönetebildik ve katılabildik.

Kapsamlı işlevsellik ve birlikte çalışabilirlik testlerimiz sırasında UCM6302, basit, uygun maliyetli, güvenilir ve verimli çok modlu iletişimler sağladı. Kullandıkları cihazdan bağımsız olarak tüm test ekibimizin bağlantıda kalmasını ve kolayca erişilebilir olmasını sağladı.

Sonuç :

Çok modlu iletişim alanında, Grandstream’in UCM6302’si, kullanıcılara yakınsanmış ses, faks, video, sohbet, video gözetimi ve çok daha fazlası için tek bir Birleşik İletişim (UC) platformu sunan son teknoloji bir IP PBX cihazıdır. Bulut teknolojisinden yararlanmak için kolayca kurulabilen ve yönetilebilen çok uygun maliyetli ve güçlü bir tak ve çalıştır paketinde özellikler, güvenlik, performans ve esneklik sunar.